Tikveš – 130 godina vinske čarolije

Tikveš – 130 godina vinske čarolije

„Tikveš“, najstarija vinarija u jugoistočnoj Evropi i regionalni lider u proizvodnji vina, je u magičnom ambijentu banjalučkog „Kazamata“ proslavio 130 godina dugu tradiciju. Zadaci UKT-a su bili organizacija događaja, PR i ATL aktivnosti. Kao rezultat smo imali objave, live stream, eksluzivni intervju i izveštaje u svim relevantnim elektronskim i štampanim medijima.

Stvarno nije teško

Stvarno nije teško

Pesma i TV spot “Stvarno nije teško” urađeni su u okviru projekta DELTER koji finansira Evropska unija u okviru podrške BiH u ispunjavanju zahteva iz Ugovora o energetskoj zajednici, sa posebnim naglaskom na energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije. Muzički video za pesmu Grofa Đuraza „Stvarno nije teško” ima za cilj da podigne svest ljudi o potrebi za ravnomernijom raspodelom energije, zaštiti planete od negativnih uticaja čovekovog delovanja, kao i o potrebi da se bude energetski efikasan. CD omot i prateći promotivni materijali su izrađeni od ekološkog materijala.

Kratkofil

KRATKOFIL

Na Međunarodnom festivalu kratkog filma Kratkofil, osnovanom 2007. godine u Banja Luci, prikazano je na stotine kratkih igranih, animiranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova sa svih kontinenata. Godine 2010. usledila je „kreativna pauza“ – festival bez festivala kada je publici predstavljena nova koncepcija – revijalni Program Plus sa najzanimljivijim dugometražnim filmovima. Kratkofil postaje Kratkofil Plus, a agencija UKT je, u skladu sa ovom promenom, kreirala novi identitet i brendirala izdanje festivala za 2011. godinu. Izradili smo novu promotivnu kampanju i prateći festivalski materijal. Sve makete smo izradili ručno, uz puno truda i strpljenja. TV spot smo snimali u stop-motion tehnici, muzika je autorska.

Iva voda

IVA VODA

UKT je sproveo kampanju za vodu Iva. Zadaci kojima smo se odgovorno i profesionalno posvetili bili su strategija brenda, kreativni razvoj, IMC planiranje, video produkcija, BTL-POS- optimizacija, PR. 

Režija TV spota je poverena Borisu Miljkoviću. U skladu sa marketinškom strategijom, a zbog činjenice da je voda Iva bila nova na tržištu mineralnih voda, bilo je neophodno povećati svest mlađe populacije. UKT je organizovao i sproveo PR aktivnosti i ugostio mlade glumce popularne španske serije „Seranovi”.

Huawei

HUAWEI

Huawei, jedna od pet najznačajnijih kompanija za budućnost visokih tehnologija, opredelila se za saradnju sa UKT-om u oblasti korporativnih odnosa sa javnostima – CORA PR, u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Tokom jednogodišnje saradnje, uspeli smo da, od nepoverenja prema nepoznatom imenu, bez budžeta za direktno oglašavanje i sa nefokusiranim usmerenjem u komunikaciji, ključnim javnostima predstavimo snagu kompanije, koja u poslednjoj dekadi raste prosečno 30 procenata godišnje.

Strategija komunikacije je bazirana na tri osnove: ozvaničenje i objavljivanje veza sa akademskom zajednicom, ključnim komunikacionim kompanijama u Srbiji i Bosni i Hercegovini i praćenje tehnoloških dostignuća Huawei-a kroz, pre svega, specijalizovane medije.

Tokom saradnje, ustanovljena je regionalna Novum nagrada za najboljeg studenta – za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Stobi i X Factor

Stobi i X Factor

Preplitanjem X Factora i vinarije Stobi ukazali smo na mogućnost orijentacije prema novoj ciljnoj grupi, populaciji mlađoj od 35 godina. Reč je o kategoriji ogromnog potencijala koja do tada nije bila tretirana kao primarna u oglašavanju „božanskog napitka“.

U saradnji sa rediteljkom Majom Mićević i voditeljkom Unom Senić, osmislili smo i emitovali šest „vinskih priča“ gde su učestvovali takmičari X Factora sa Unom, dok je u jednoj učestvovao Kiki Lesendrić. Na inovativan, nenametljiv i zabavan način, uspeli smo da privučemo pažnju ciljne populacije na Stobi brend.

Teniski Savez Srbije

TENISKI SAVEZ SRBIJE

Saradnja UKT-a i TSS uspostavljena je 2006. godine, uz ukupan budžet TSS od 250.000 eura godišnje i igračima rangiranim ispod 30-og mesta. U toku tri godine saradnje, TSS je postao jedan od najcenjenijih sportskih saveza u Srbiji, sa 4 igrača u prvih pet na ATP/WTA listama i godišnjim budžetom od preko 2 miliona eura. Osnovni kanal komunikacije bio je PR sa ciljem da se ojačaju veze investitora i državnih institucija, kao i popularizacija tenisa među neteniskim svetom.

Duel deterdžent

BEOHEMIJA: DUEL DETERDŽENT

Cilj kampanje za deterdžent Duel je bio biti treći po udelu na tržištu deterdženata u razumnom roku. U tu svrhu sproveli smo inicijalne analize, odredili tržište, usmerili i pozicionirali brend, koordinirali istraživanja, izvršili advertajzing planiranje, bili zaduženi za kreativni razvoj, video produkciju i medijsku optimizaciju. Sve to je rezultiralo TVC koje su promenile sliku o načinu reklamiranja deterdženata. Sprovedeno je više od 20 akcija kako bi se konsolidovao željeni imidž brenda, mahom putem ATL aktivnosti. Pred kraj 2008. godine, Duel je bio, ne treći, već prvi sa udelom od 47% na tržištu deterdženata. Ova kampanja je privukla pažnju gospodina Dasa Narajandasa, šefa katedre marketinga na Harvard Business School, koji je case study o njoj priključio nastavnom planu od 2010/2011. godinu.